Parfüm Orijinalliği Nasıl Anlaşılır?

parfum-orijinalligi-nasil-anlasilir

 

Bir parfümün orijinal olması son derece önemidir. Kalitesiz ve çakma parfümleri seçmeyi kimse istemez. İşte bu nedenle parfümlerin orijinalliğini anlama konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Parfümün orijinalliğini nasıl anlayacağınız ile ilgili detaylar aşağıdaki gibidir:

 

1. Parfüm Barkodunu ve Seri Numarasını Kontrol Edin

 

Gerçek parfümlerin seri numarası ve barkodları kutunun sonunda ve ayrıca parfüm şişesinin üzerinde olacaktır. Benzer sertifikayı sahte parfümlerde alamazsınız.Yeni bir parfüm satın aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey orijinal parfüm barkod kontrolüdür. Sahte parfümün seri numarası olmayacaktır. Seri numarasının hem kutuda hem de şişede bulunması gerektiğini ve eşleşmesi gerektiğini unutmayın. Sahte bir kokuya atıfta bulunabileceğinden, seri numarasının kutunun üzerine yapıştırılmadığından emin olun.

 

Parfüm satın almadan önce daima parfüm parti kodunu kontrol edin. Parfüm orijinalliğini kontrol etmek için kutunun üzerine yazdırılacak üretim tarihi kodunu da kontrol edebilirsiniz. Yani yeni bir koku aldığınızda yapmanız gereken ilk şey parfüm orijinallik barkodunu kontrol etmektir.

 

2. Tasarımı Kontrol Edin

 

Bazı yasal sorunları önlemek için, mükerrer parfüm üreticileri parfümün ambalajında, tasarımında veya yazı tipinde küçük bir değişiklik yaparlar. Satın almadan önce her zaman parfümler ve nasıl göründüğü hakkında araştırma yapın.Parfümün orijinal olup olmadığını anlamanıza yardımcı olması için önce şişeyi ve tasarımını kontrol ettiğinizden emin olun.

 

3. Ürün Bitişine Dikkat Edin

 

Parfüm orijinalliğini kontrol etmek istiyorsanız, parfümün bitişine dikkat edin. Sahte ürünler her zaman terbiyeden yoksundur. Ya cam kap çok pürüzlü olur ya da yazı tipleri ve karakterler kazınır. Yapışkan bir kaliteye sahip olurlar. Gerçek olanların pürüzsüz ve keskin bir kreatifi vardır.

 

4. Paketleme Bir Diğer Önemli Farklılaştırıcıdır

 

Orijinal parfümler, kutunun etrafına sarılmış şeffaf bir selofana sahiptir. Oysa sahte parfümlerde böyle bir sargı yoktur. Şeffaf selofan ambalaj, üreticinin gerçekliğini gösterdiği için gerçeği sahteden ayırt etmede önemli bir rol oynar.

 

Parfümün orijinal olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız ambalajına dikkat edin. Bu koku kontrolü, sahte bir parfümü hızlı bir şekilde belirlemenize yardımcı olabilir.

 

5. Sahte Kokuların Yazımları Yanlış

 

Sahte parfümlerde yazım hatalarını fark etme olasılığınız yüksektir, bunlar bir E veya A'nın küçük bir değişikliği veya ilk bakışta görünmeyebilecek ancak iyi gözlemlerle kolayca ayırt edebileceğiniz diğer harfler olabilir. Parfümün orijinal olup olmadığını nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmek istiyorsanız, her zaman yazımları kontrol edin.

 

6. Sahte Parfüm Kutularının İçinde Karton Bulunmaz

 

Orijinal parfümlerin taşıma sırasında şişeye zarar vermemesi için kutunun içinde her zaman ve her zaman bir mukavva bulunur. Sahte olanlar asla bu tür ayrıntılara odaklanmazlar.

 

7. Parfüm Rengini Kontrol Edin

 

Ne kadar iyi kopyalarsanız kopyalayın, sahte olanlar asla orijinalini tam olarak kopyalayamaz. Parfümün rengi büyük bir göstergedir. Gerçeğine kıyasla ya çok açık ya da çok karanlık olurdu.

 

8. Koku Her Zaman Farklı Olacaktır

 

Koku farkı, sahte ve gerçek arasındaki ilk ayrım olabileceğinden, bunu bilmek ve tespit etmek daha kolay olacaktır. Her zaman farkı tespit etmesi için bir test uzmanı isteyin.Sahte bir parfümün benzer notalara sahip olabileceğini ancak zamanla sahte parfüm kokusunun daha hızlı kaybolacağını unutmayın.

 

9. Şişe Kapağı Kalitesi Önemlidir

 

Parfüm şişesi kapağı lekelenmede önemli bir rol oynar. Gerçek parfümler sağlam ve kaliteli bir kapağa sahipken, sahte olanlar kolayca kırılır ve kalitesiz olur.

 

Parfümler Hakkında SSS

 

S- Parfümün sahte olup olmadığını nasıl anlarsınız?

 

Parfüm orijinalliğini kontrol etmek için her zaman aşağıdaki önemli kontrolleri yapın:

 

  • Parfüm orijinallik barkodunu ve seri numarasını kontrol edin.
  • Tasarımı kontrol et.
  • Rengi ve ambalajı kontrol edin.
  • Kokuyu kontrol et.

 

S- Parfüm orijinallik barkodu nasıl kontrol edilir?

 

Orijinal parfüm barkod kontrolü, yeni bir koku satın aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şeydir. Parfüm kutusunun ambalajını kontrol ettiğinizde bir barkod görebilmeniz gerekir. Sahte parfümlerin genellikle barkodları yoktur.Ayrıca orijinal parfümlerin hem şişelerinde hem de parfüm kutularında seri numaraları mevcuttur. Sahte parfümlerin hem kutusu hem de şişesi üzerinde seri numarası bulunmayabilir. Yeni bir koku satın aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey, seri numarası kontrolünün yanı sıra parfüm barkod kontrolüdür.

 

S- Bir parfümün son kullanma tarihi geçer mi?

 

Evet, parfümlerin son kullanma tarihi vardır. Parfümün rengi son kullanma tarihi geçtikçe değişir, böylece aynı şeyi kolayca tanımlayabilirsiniz. Bunu kokudaki değişimi fark ederek de anlayabilirsiniz.

 

S- Son kullanma tarihi geçmiş bir parfüm kullanıldığında ne olur?

 

Son kullanma tarihi geçmiş bir parfüm kullanıldığında ciltte tahriş ve hoş olmayan bir koku oluşabilir. Bu, parfümün kimyasal bileşimi genellikle süresi dolduktan sonra değiştiği için olur. Bu nedenle her zaman üretim tarihini kontrol ettiğinizden ve son kullanma tarihini onayladığınızdan emin olun. Ayrıca, orijinal bir parfüm seçtiğinizden emin olun.

 

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Parfümler ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

 

Etiketler: Misedor
Haziran 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı