Cildiniz İçin Anne Bebek Ürünleri

cildiniz-icin-anne-bebek-urunleri

 

 

Cildiniz için anne bebek ürünleri arasından seçim yaparken zorlanıyor musunuz? O halde doğru adrestesiniz. Sizin için hazırladığımız bu rehber sayesinde bebeğiniz için en doğru ürünü bulma noktasında destek alabileceksiniz.

 

Yenidoğan cildi son derece hassas ve narindir. Bu nedenle, yeni ebeveynlerin bebekleri için doğru ürünleri bulmakta zorlanmaları şaşırtıcı değil. Bir ebeveyn olarak, bebeğinize her şeyin en iyisini vermek isteyeceğinizi biliyoruz ve doğru malzemeyi bulmak göz korkutucu bir görev olabilir. İşinizi biraz daha kolaylaştırmak için, bebeğinizin hassas cildine uygun herhangi bir şey almadan önce yapmanız gereken bazı önemli şeyleri listeledik.

 

Bebeğinizi kızarıklık ve alerjiden olabildiğince uzak tutmak istiyorsunuz, değil mi? Bu nedenle, bir satın alma işlemi yapmadan önce kendinizi eğitmek en iyisidir. İşte bunu nasıl yapabileceğiniz.

 

1. Etiketleri Dikkatlice Okuyun

 

Bebekler için cilt bakım ürünleri satın almak, yeni anne babalar için bazen bir kabus olabiliyor. Piyasada “bebek cildi için en iyisi” olduğunu iddia eden o kadar çok ürün var ki, bir tanesine karar vermekte zorlanacaksınız. Güzel paketleme yardımcı olmuyor. Genellikle telaffuz edilmesi zor içerikler ve tamamen doğru ya da olmayabilecek iddialar bizi etkiler. Bununla birlikte, bebeğiniz söz konusu olduğunda, mümkün olduğunca “doğal” olan ürünleri tercih etmeniz en iyisidir. Ürünlerin etiketlerini dikkatlice okuyun ve bebeğinize zarar verebileceğinden boya ve paraben, sülfat, ftalat gibi kimyasallar içeren ürünleri satın almaktan kaçının.

 

2. Bebeğinizin Cilt Bakım Ürünlerinde Kullanılan Bileşenlere Alerjisi Olmadığından Emin Olun.

 

Bebeğinizin hassas cildi bazı kimyasallara karşı toleranslı olmayabilir. Bebeğinize yeni bir losyon veya başka bir bebek ürünü uyguladığınızda alerji belirtileri olup olmadığına bakın . Daha önce bir ürünü bıraktıysanız, alerjik reaksiyonlardan kaçınmak için yeni üründe tekrar edebilecek herhangi bir bileşen olup olmadığına bakın ve biraz araştırın. Bebeğinizin herhangi bir zarar görmemesi için, almayı düşündüğünüz bebek ürünlerinin alerji testi yapılıp yapılmadığını kontrol edin. En güvenli seçenek, zararlı kimyasallar içermeyen doğal ürünleri tercih etmektir; bu şekilde bebeğinizin cildi yumuşak kalır ve alerji konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

 

3. Doğal/Bitkisel Ürünler Arayın.

 

Pek çok kimyasal yüklü ürün, meyvemsi/çiçeksi veya diğer lezzetli kokuları ve dokularıyla sizi cezbedebilir, ancak dikkatli olmak en iyisidir. Elbette doğal ürünler için ihtiyatlı bir seçim olacaktır. Ancak, doğal olduğunu iddia eden tüm ürünler öyle değildir. Koruyucu madde, petrol ürünleri veya yan ürünler içermeyen ürünleri arayın. Örneğin bebek masaj yağlarının koruyucu içermemesi çok önemlidir. Ayrıca hatta hassas ciltlerde reaksiyonlar için test edilmiş olması da gerekmektedir. Bu yağı küçüğünüze banyodan önce veya sonra uygulayabilir ve nazikçe masaj yapabilir ve neşeyle kıpırdamasını izleyebilirsiniz!

 

4. Ürünlerin Etkinliğini Kontrol Edin.

 

Bir ürünü satın almadan önce etkili olup olmadığı nasıl kontrol edilir? Bebeğiniz için düşündüğünüz ürünlerin dermatolojik olarak test edildiğinden ve çocuk doktorları tarafından onaylandığından emin olarak satın almalısınız. Bir doktordan 'devam' alan herhangi bir ürünün kullanımı genellikle güvenlidir. Marka iddiaları konusunda hala şüpheleriniz varsa, ürün hakkında dürüst bir fikir edinmek için diğer annelerin yorumlarını kontrol edin.

 

5. Yapay Kokulardan Uzak Durun.

 

Doğru, kokular yatıştırıcıdır ama aynı zamanda küçüğünüzün cildini tahriş edebilir. Günümüzde üretilen cilt bakım ürünleri, içinde kullanılan kimyasalların kötü kokusunu maskelemek için eklenen sentetik kokular içerir. Bebeğiniz için kokulu ürünler kullanırsanız, koku saatlerce kalabilir ve aslında küçük çocuğunuzda solunum sorunlarına neden olabilir. Hafif ila önemsiz kokulara sahip ürünleri arayın. Özellikle bebeğinizin bez bölgesi gibi hassas alanlar için çok önemlidir.

 

6. Nicelikten Çok Niteliğe Önem Verin.

 

Bebek ürünleri satın alırken kaliteden ödün vermek istemeyeceğinizi biliyoruz. Bebek cildi için formüle edilmiş ürünler şüphesiz daha pahalıdır. Ancak aynı zamanda küçük çocuğunuz için nemli ve sağlıklı bir cilt vaat ederler. Cilt bakım ürünlerini toptan veya indirimli olarak satın almak yerine doğru ürünü seçin ve ambalajın üzerinde yazan raf ömrünü kontrol edin. Toplu olarak satın almak bazen sizi son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kullanma riskine sokar, bu da tehlikeli olduğu kadar para israfına da yol açar!

 

7. Bir Çocuk Doktoruna Danışın.

 

Yeni bir ebeveyn olarak halletmeniz gereken birden fazla görevle, küçük seçimler de büyük seçimler gibi görünebilir. Yeni ürünleri denemek konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuz en iyi rehberiniz olacaktır. Bir doktora danışmak, bebeğiniz için en uygun olduğunu düşündüğü bazı ürünleri önerebileceği için yararlı olabilir.

 

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Bebek Yağı Faydaları

 

Etiketler: Misedor
Nisan 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı