Cilt Bakım Sıralaması Nasıl Olmalı?

cilt-bakim-siralamasi-nasil-olmali

 

 

Bireyler en iyi cilt bakım ürünleri ile ciltlerinin çok daha canlı ve parlak olmasını istemektedir. Bu noktada birbirinden farklı özelliklere sahip olan cilt bakım ürünleri cildinizde istediğiniz etkiyi yaratmanızı sağlıyor. Ancak söz konusu ürünleri kullanırken belirli bir sıralamaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu noktada en iyi cilt bakım ürünleri sıralaması nedir? Cilt bakımı nasıl yapılır gibi sorulara gelin hep birlikte cevap bulalım.

 

   Temizleyici

Öncelikle cildinizi cilt bakımına hazırlamak için makyajınızı silerek temizleyici ile temizlemeniz gerekmektedir. Eğer cildinizde makyaj yoksa yüzünüzü su ile yıkayarak temizleyebilirsiniz. Ancak cildinizin yağlı ve kirli olduğunu hissediyorsanız da bir yüz temizleme ürünü kullanabilirsiniz. Cilt bakım ürünleri kullanırken ürünün cildiniz tarafından iyi bir şekilde emildiğinden emin olmalısınız. Bu nedenle gözeneklerinizin açık, cildinizin yağ ve kirden arındırılmış olması gerekmektedir.

 

Maske

Maske, her gün uygulanması gereken bir cilt bakım rutini değildir. Bu noktada haftada 1 ya da 2 kez maske uygulayabilirsiniz. Günümüzde farklı özelliklere sahip maske türleri bulunmaktadır. Sıvı maskeler ya da kağıt maskeler kullanabileceğiniz ürünler arasındadır. Kil, aktif kömür gibi bileşenlere sahip olan arındırıcı maskeler son derece etkili olan maske çeşitleridir. Ayrıca soyulabilen maskeler de tercih edilmektedir. Cildinizin soyulmasına neden olmayan maske çeşitlerini gece uygulayarak gözeneklerin derinlemesine temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede kullanacağınız diğer gece bakım ürünleri cildiniz tarafından çok daha iyi bir şekilde emilir.

 

    Tonik

Cilt bakım toniği, cilt bakımı sıralamasında 3.sırada bulunuyor. Hyalüronik asit gibi nemi cilde hapsetme özelliği olan tonikler yoğun ilgi görmektedir. Bu sayede cildin bariyerini kaybettiği nemi yerine koyarak çok daha sağlıklı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. AHA, BHA gibi kimyasal soyucular içeren tonikler ölü derinin atılması, hücre yenilenmesi, gözeneklerin açılması, akne ve siyah noktaları önleme gibi özelliklere sahiptir. Toniklerin diğer özelliği ise daha sonra uygulanacak olan ürünün daha iyi emilmesini sağlamasıdır. Cildinize bir tampon ile uygulayabilirsiniz.

 

    Göz Kremi

Göz çevresi, cildinizin diğer bölümlerine göre çok daha hassastır. Çünkü göz çevresi daha ince bir yapıdadır. Bu nedenle çevresel etkilerin oluşturduğu hasarlara karşı da savunmasızdır. Ayrıca yaşlılık belirtilerinin ilk görüldüğü yer de göz çevresidir. Bu nedenle göz kremini düzenli bir şekilde kullanmanız gerekmektedir. Sabah ve akşam bakımında göz kremlerine yer vererek kusursuz bir cilde sahip olabilirsiniz.

   

    Serum

Yüksek konsantrasyonlar içerikler bulunduran serumların ince molekülleri ile diğer ürünlerin cildin en alt katmanlarına dahi ulaşarak lekelerden, cilt problemlerinden ve kırışıklıklardan arındırılmasını sağlar. Gündüz antioksidanları içeren bir serum kullanımı ile cildinizin gün boyunca serbest radikallerden korunmasını sağlayabilirsiniz. Cildi aydınlatma ve sıkılaştırma özelliği ile dikkat çeken C vitamini, E vitamini, resveratrol, yeşil çay ve kafein gibi anti aging özelliği bulunan antioksidanları tercih edebilirsiniz. En çok tercih edilen serumlar arasında bulunan hyalüronik asit içeren serumlar ise nemin gün boyunca cildinize hapsedilmesini sağlamaktadır. Retinol ve akne tedavisinde tercih edilen serumları da tercih edebilirsiniz.

   

    Lokal Bakım

Cilt, gece onarım sürecine girer. Bu nedenle akne ve leke gibi durumlara yönelik lokal bakımları da mutlaka akşam rutinine eklemeniz gerekmektedir. İçeriklerin cildinize nüfus etmesi için araya bir bariye koymanız şarttır. Bu doğrultuda lokal bakım ürünlerinin cildinize nemlendirici krem sürmeden uygulanması gerekmektedir. Ürünü leke ya da aknelerin üzerine ince bir tabaka olarak sürüp 5 dakika bekleyin. Nemlendirici kremi bu bölgelere temas etmeden cildinizin diğer yerlerine sürün.

 

    Nemlendirici Krem

Cilt bakım rutininizin en önemli parçalarından bir tanesi de nemlendirici kremdir. Cildi temizlemek ve arındırmak ne kadar önemliyse cildi nemlendirmekte o kadar önemlidir. Cilt tipiniz ne olursa olsun sabah ve akşam nemlendirici kullanmalısınız. Özellikle uzun bakım rutinlerine vakit ayıramıyorsanız cildinizin nemini korumak için cildinizi sabah ve akşam temizleyin. Ardından cilt tipiniz için uygun bir krem ile nemlendirin. Nemlendirici kremler ayrıca uyguladığınız diğer bakım ürünlerinin emilimini arttırır. Bu nedenle nemlendirici bir krem mutlaka kullanmanız gerekmektedir.

   

    Yüz Yağı

Yüz yağları, örtücü bir yapıdadır. Bu nedenle üzerine farklı bir ürün uygulanması durumda içerikleri emilimini engellemektedir. Altına sürülen ürünleri ise sabitleme özelliğine sahiptir. Bu doğrultuda serum ya da nemlendiricinizin daha iyi emilmesini sağlamak için yüz yağını mutlaka kullanmalısınız. Bu yağlar tek başına bir nemlendirme özelliğine sahip değildir. Nemlendirici kremler ve serumların üzerine uygulanması durumunda nemi hapsetmektedir.

   

    Güneş Kremi

Cilt bakımının son adımı yüz yağları olsa da gündüz uygulamasında bu kural değişmektedir. Bu nedenle gündüz güneş koruyucu kullanılması gerekmektedir. Mineral filtreler içeren  güneş koruyucular UV ışınlarını yansıtarak cilt yüzeyinde etki etmektedir. Bu nedenle cilt bakımından son ve makyajdan önce güneş kremi uygulamalısınız

 

 

Etiketler: Misedor
Nisan 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı