Duşta Vücut Bakımının Aşamaları Nelerdir?

dusta-vucut-bakiminin-asamalari-nelerdir

 

 

Vücut bakımı en az yüz bakımı kadar önemlidir. Bu noktada hem duşta hem de duştan çıktıktan sonra vücut bakımı yapılması gerekmektedir. Ciltteki ölü derinin atılması, cildin nemlendirilmesi ve canlandırılması için çeşitli bakım ürünlerinin kullanılması gerekmektedir. Peki, duşta vücut bakımının aşamaları nelerdir? Duşta ve duştan sonra vücut bakımı yaparken nelere dikkat edilmelidir? Şimdi gelin, hep birlikte inceleyelim.

 

Vücut bakımı, birçok kişinin ihmal ettiği bir konudur. Bu doğrultuda özellikle bakımın düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Özellikle vücudun nem oranının düşmesi vücutta kuruluğa neden olacağı için vücut bakımı sırasında nemlendirme işleminin doğru bir şekilde yapılması çok önemlidir. Duş jeli ve duş bakım seti gibi ürünlerin kullanımı duşta vücut bakımı için son gerekli ürünler arasında yer almaktadır.

 

Duşta Vücut Bakımı Nasıl Olur?

 

Duşta vücut bakımı aşamaları şu şekilde olabilir:

 

Isınma: Duşa girmeden önce, vücudunuzun rahatlaması ve kaslarınızın gevşemesi için sıcak suyun altında birkaç dakika bekleyin.

 

Saç yıkama: Şampuanı saçınıza uygulayın ve saç derinizi masaj yaparak temizleyin. Ardından bol su ile durulayın.

 

Vücut yıkama: Vücudunuzun her yerini temizlemek için bir vücut temizleyicisi veya sabun kullanın. Özellikle terleyen bölgelere (koltuk altları, kasıklar, ayaklar vb.) özen gösterin. Doğal kıllara sahip olan bir kabak lifi, fırça ya da at kılından yapılan fırçalar ile vücudunuzun en iyi şekilde temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Suyu çok sıcak kullanmamaya özen göstermelidir. Vücut yıkama sırasında duş jeli kullanımını da bastırmadan ve cildinizi yormadan yapmalısınız.

 

Peeling: Vücudunuzun ölü deri hücrelerini atması ve cildinizi yumuşatması için düzenli olarak peeling yapabilirsiniz. Duşta vücut bakımının en önemli ve en eğlenceli aşamalarından bir tanesi peeling aşamasıdır. Vücudunuz için uygun bir fırça yardımı ile temizlenmiş gözeneklerin sıcak su ile açılmasını sağlayın. Bunun yanı sıra peeling hoş kokusu ve sağladığı ferahlık ile vazgeçilmez bir bakım aşamasıdır. Bunun için bir vücut peelingi veya doğal malzemeler (şeker, tuz, kahve vb.) kullanabilirsiniz. Peeling seçimi sırsında cilt tipiniz için en uygun ürünü seçtiğinizden emin olmalısınız.

 

Tıraş: Erkekler, duşta tıraş yapabilirler. Bu işlemi yaparken, tıraş köpüğü veya jeli kullanarak, cildinizi kesmeden ve tahriş etmeden nazikçe tıraş edin.

 

Durulama: Vücudunuzu bol su ile durulayın ve tüm temizleyici maddeleri iyice durulayın. Vücudunuzu tamamen temiz ve berrak su ile yıkadığınızdan emin olun.

 

Nemlendirme: Duştan çıktıktan sonra, cildinizi nemlendirmek için bir vücut losyonu veya kremi kullanın. Bu, cildinizi yumuşak ve nemli tutmanın yanı sıra, duş sonrası kuruluğu önlemeye de yardımcı olacaktır.

 

Unutmayın, duş sırasında sıcak suyu aşırı kullanmak, cildinizin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir. Bu nedenle, ılık su kullanarak duş almak daha iyidir.

 

Duşta Vücut Bakımı ile İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Duşta vücut bakımı ile ilgili dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunlar genel olarak aşağıdaki gibidir.

 

Çok Sıcak Su Kullanmayın

 

Cildinizin kurumadan rahatlayabilmesi için duşunuzu ılık su ile almanız gerekmektedir. Çok sıcak su kullanımı cildin doğal yağlardan arınmasına neden olacaktır. Bu da cildin nem dengesinin bozulmasına ve kurumasın neden olacaktır. Dolayısıyla sıcak su kullanımı her ne kadar çok rahatlatıcı bir etkiye sahip olsa da düzenli olarak bu şekilde duş almak cildinize zarar verecektir.

 

Cildinize Nazik Davranın

 

Kuru fırçalama ve kese gibi uygulamalar cildin ölü deriden arındırılması ve yenilenmesi için kullanılmaktadır. Ancak kese ve fırçalama uygulamasını her duşta yapmamalısınız. Haftada 1-2 kez kese yapılması yeterlidir. Daha sık kese yapımı cildinizin tahriş olmasına neden olur. Bunun yanı sıra yine cildinizde kuruluk oluşabilir.

 

Yüzünüzü Yıkayın

 

Duş sırasında yüzünüz doğal olarak ıslanmaktadır. Fakat yüz hassas olduğu için yeterli miktarda temizlenmesi çok önemlidir. Bunun için de özel bakıma ihtiyaç duyulur. Bu nedenle duş esnasında yüzünüz için yeteri miktarda temizleyici kullanmalısınız. Bu esnada suyun yine sıcak olmaması çok önemlidir.

 

Doğal duş jeli, banyo bakım seti ve banyo bakım ürünlerinde kaliteli ürünler arıyorsanız doğru adrestesiniz. Misedor olarak sizler için en kaliteli ve güvenilir ürünleri sunuyoruz. Web sitemizde yer alan ürünleri inceleyerek size en uygun olanları sipariş verebilirsiniz.

 

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Duş Jeli Nedir?

 

Etiketler: Misedor
Nisan 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı