Parfüm Nasıl Seçilir?

parfum-nasil-secilir

 

Parfüm, kadınlar ve erkekler tarafından en fazla tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Güzel kokmak, hemen herkesin kendisini çok daha iyi ve temiz hissetmesini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hafızanın da koku alma duyumuz ile doğrudan bağlantılı olması, kokunun insanlardaki yerini daha da önemli hale getirmektedir. Bu doğrultuda parfümlerin etkisinin sanılandan çok daha güçlü olduğunu ifade edebiliriz. İşte bu noktada birbirinden farklı koku çeşitleri arasından sizin için en uygun olanı seçerken bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Şimdi gelin, parfüm modelleri arasından nasıl seçim yapacağınızı hep birlikte inceleyelim.

 

Cilt Tipinizi Belirleyin

 

Parfüm seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi cilt tipinize uygun seçim yapmanızdır. Örneğin kuru ciltler üzerindeki kokuların kısa sürede havaya karışmaktadır. Kuru bir cildiniz varsa temel ve belirgin notalara sahip olan kokuları seçmelisiniz. Bu sayede parfümünüz çok daha kalıcı olacaktır. Yağlı ciltler üzerinde ise parfüm kalıcılığı çok daha fazladır. Narenciye kokuları, bu cilt tipinde ağırlaşmadan uzun süre kalabilmektedir. Ayrıca ferah bir etki bıraktığı için de yağlı ciltlerin bu parfüm modellerini tercih etmesi gerekmektedir.

 

Zevklerinizi Göz Önünde Bulundurun

 

Parfüm tercih etmeden önce hangi kokuları sevdiğinize karar vermelisiniz. Parfümler dört ana koku çeşidinden oluşmaktadır. Meyveli kokular, turunçgilli kokular, çiçeksi kokular ve oryantal kokular şeklindedir. Meyveli kokular şeftali, çilek ve mango gibi meyve notalarını bulundurur. Genellikle şekerli bir koku söz konusudur. Turunçgiller notalarına sahip olan kokularda limon, portakal çiçeği ve bergamot notaları halimdir. Çiçeksi kokular zambak, yasemin, gül, sardunya gibi notaları barındırmaktadır. Oryantal kokular ise baharat, misk ve vanilya kokularıdır.

 

Çevresel Faktörleri Unutmayın

 

Bazı kokular, bazı ortamlar için uygun değildir. Bu noktada parfüm seçiminin kesinlikle çevresel faktörler ile ilgili olduğunu ifade edebiliriz. Rahatsız edici etki oluşturmamak için doğru kokuları tercih etmelisiniz. Kalabalık bir ortamda çalışıyorsanız sert kokular kullanmamalısınız. Bu durumda insanların sizden uzaklaşmasına neden olabilirsiniz. Bunun yerine çiçeksi ve meyveli notalara sahip olan kokular tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır.

 

Test Edin

 

Parfüm seçme adımlarından bir tanesi de kokuyu test etmektedir. Kokuyu üzerinizde test ederek teninize ne kadar yakıştığını, ne kadar kalıcı olduğunu görebilirsiniz. Ancak birden fazla kokuyu test etmemelisiniz. Çünkü kokuların birbirine karışması sizin için en doğru parfümü seçmenizi zorlaştırmaktadır. Parfümü test ederken cildinizin hafif nemli olması önemlidir. Bu sayede kokunun kalıcılığını çok daha net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

 

Tester İsteyin

 

Parfümlerin gerçek kokuları sıkıldıktan 20-30 dakika sonra ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle alışveriş sırasında parfümün net kokusunu almanız pek mümkün değildir. Satıcıdan tester talep ederek ürünü çok daha doğru bir şekilde test edebilirsiniz. Bu sayede yanlış bir parfüm tercihi yapmanın da önüne geçebilirsiniz.

 

Parfüm Nerede ve Ne Zaman Kullanacağınıza Karar Verin

 

Dört mevsim aynı parfümü kullanmak yanlış bir tercihtir. Sıcak yaz aylarında ve havanın nemli olduğu günlerde sert ve ağır kokular hoş olmaz Bu nedenle baharatlı ve odunsu kokuların çok daha kış günlerinde tercih edilmesi gerekmektedir. Çiçeksi ve meyveli kokular ise daha çok yaz mevsimi için uygun kokulardır.

 

Bunun yanı sıra gündüz tercih edeceğiniz kokuların da ağır olmaması gerekmektedir. Oryantal ve odunsu kokuların daha çok akşam ve gece kullanımı için doğru olduğunu ifade edebiliriz. Meyveli ve çiçeksi kokular ise gündüz saatleri için çok daha uygundur.

 

Kişilik Özelliklerinizi Ön Planda Tutun

 

Parfüm seçiminde bir diğer önemli husus kişilik özelliklerinizdir. Kişiliğinize uygun olan bir parfüm tercihi yapmanız gerekmektedir. Bu noktada duygusal ve romantik bir kişiliğiniz varsa daha çiçeksi kokular tercih edebilirsiniz. Ayrıca notalarında orkide, lavanta, gül, yasemin bulunan parfümleri de tercih edebilirsiniz. Kokusu ile dikkat çekmek istemeyen kişilerin ise oryantal ve egzotik kokular tercih etmesi çok daha doğrudur. Ayrıca bu kişilerin misk, vanilya, baharat gibi içeriğe sahip parfümler de tercih etmeleri son derece harika olacaktır.

 

Kokunuz Tarzınız ile Uyumlu Olsun

 

Parfümünüzün sizi doğru bir şekilde yansıtması çok önemlidir. Bu noktada spor bir tarzınız varsa amber ve misk gibi ferahlatıcı notalara sahip olan parfümler tercih edebilirsiniz. Klasik bir tarz için ise odunsu ve oryantal kokuları tercih edebilirsiniz.

 

Misedor, sizler için en kaliteli ve en uygun parfümleri sunmaktadır. Siz de bu parfümler arasından tercihinizi yaparak eşsiz kokulara sahip olabilirsiniz.

 

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Parfüm Nasıl Kullanılır?

 

Etiketler: Misedor
Mayıs 08, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı