Parfümü doğru kullanmanın ve kalıcılığını artırmanın yolları nelerdir?

Parfümü doğru kullanmanın ve kalıcılığını artırmanın yolları nelerdir?

 

PARFÜM NASIL KULLANILIR?

 

Dünyadaki koku trendinin hiçbir zaman geride kalmaması ve güzel kokulara olan düşkünlük seviyesinin, her çağ ve yaştan insanı cazibesi altında bırakmaya devam ediyor olması; parfümlerin koku skalasını genişletmeye devam ediyor.

 

Hemen herkesin binlerce koku arasından kendine uygun olan tazelik, ferahlık ve temizlik hissini çağrıştıran nitelikler sunan parfümler; zannedilenin aksine sıradan bir eylem sunmayıp, özenli ve doğru kullanım için etkisini sonuna kadar göstermeye eşlik edecek bir koku silahıdır.

 

Peki bu gösteriş ve ihtişam desteğini artıran parfümleri, en doğru şekilde nasıl kullanabiliriz; inceleme yazımıza bir göz atalım:

 

 

Parfümü sıkma yerimizi belirledikten sonra, bu bölgenin temiz ve kuru olması, dikkat edilecek ayrıntıların başında gelir. Aksi durumda ten ile teması sonucunda kendi doğal vücut kokunuz ile birleşip bütünleşecek olan parfüm, temiz olmayan bir bölge ile bir araya geldiğinde ağırlaşacak ve kendi kokusunu sek olarak veremeyecektir.

 

Özellikle duş sonrasında parfüm ile buluşan ten, kalıcılığı sağlamak bakımından daha etkileyici bir role sahip. Bu kalıcılığın sebebi ise; duş sonrası açılan gözeneklerin içinde boşluk ve alan bulan parfümün, derhal burayı doldurma bakımından hevesli ve hızlı oluşudur.

 

Vücut bakımında kullanılan kremler, jeller vb. kozmetik ürünler; vücuttaki kokunun artmasına bir eşlikçi olduğundan, parfümle karıştırıldıkları anda, parfüm kendi kokusunun dışında bir etki bırakacaktır.

 

Tene göre farklılık gösterebilecek olan parfüm kalıcılığının, parfümün kalitesi ve içeriği ile alakalı olduğu da unutulmaması gerekenler arasındadır.

 

 

 

 

PARFÜMÜN KALICILIĞINI ARTIRMAK MÜMKÜN MÜ?

 

Parfümün kalıcılığını artırmak ve gün boyu bu keyfin hazzını yaşamak hiç de zor değil. Birkaç ufak taktik ile istenen aşamaya ulaşmak oldukça mümkün.

Kalıcılığın ortaya çıkması için farkında olunması gereken en önemli ayrıntı, vücudun bazı bölgelerinin koku salma konusunda iyi iş çıkardığını bilmektir. Bu bölgeler:

- Nabız alabildiğimiz bölgelerden biri olan el bileği

- Göğüs dekolte bölgesi

- Kulaklarımızın arka tarafı

- Diz ve dirseklerin iç kısmı

 

 

 

Parfümün etkisini artırmak için kullanılan yöntemleri aktardığımız yazımızda, cildin temiz ve kuru olması gerektiğine değinmiştik. Bunun haricinde dikkate alınması gereken işlevlere bakacak olursak:

- Tene göre parfüm seçimi yapmak

- Cildin nemli olduğundan emin olmak

- Kokusuz nemlendirici kullanmak

- Eau de toilette yerine, kalıcılığı içindeki yağ sayesinde daha yüksek olan Eau de parfüm olanları kullanmak

 

Buraya Tıklayarak Parfüm Kategorisini İnceleyebilirsiniz..

 

 

Etiketler: Parfümü doğru kullanmanın ve kalıcılığını artırmanın yolları nelerdir?
Haziran 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı