Cilt Bakım Ürünleri Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

cilt-bakim-siralamasi-nasil-olmali

 

Cilt bakım ürünleri ile kusursuz bir cilde sahip olabilirsiniz. Cildinizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak olan cilt bakım rutini sayesinde parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak sizin elinizde.

En iyi cilt bakım ürünlerini kullanmak cildinizin mümkün olduğu kadar uzun süre genç ve sağlıklı görünmesini sağlayabilir. Ancak mağazalarda ve internette sağlıklı, esnek görünen cilt vaat eden pek çok farklı türde cilt bakım ürünü varken, hangilerinin sizin için en iyi olduğunu nasıl belirlersiniz? İhtiyaçlarınız için en iyi ürünleri nasıl seçeceğinizi öğrenmek ve beklediğiniz ve istediğiniz sonuçların keyfini çıkarmak için cilt bakımı ürünleri satın alırken bu faktörleri aklınızda bulundurun.

 

Yaşınızı Göz Önünde Bulundurun

Farklı yaşam evreleri, farklı ürün türlerini gerektirir. Yaşınıza ve yaşam evrenize uygun cilt bakım ürünleri arayın. Örneğin, ergenlik dönemindeki sivilceleri tedavi eden ürünler, yaşlanma karşıtı kremler ve serumlar gibi kırışıklıkların ve güneş hasarının görünümünü en aza indirmeye yardımcı olan cilt bakım ürünlerinden çok farklı içerik türleri içerir. Bu nedenle 20’li yaşlardaki bir kadının ihtiyaçları ile 50’li yaşlarındaki bir kadının cilt bakım rutini ihtiyaçları farklıdır. Bu kriteri göz önünde bulundurmak cildinizin ihtiyacı olan ürünü satın almanız için en önemli adımdır.

 

Cilt Tonu

Açık, orta veya koyu ten rengi farklı türde ürünler gerektirir. Örneğin, açık ten, zeytin rengi veya daha koyu ten rengine kıyasla güneşe maruz kaldığında daha hızlı yanar. Bunun yanı sıra renkli cilt bakım ürünleri de bulunmaktadır. Koyu bir ten rengine sahipseniz ya da beyaz tenliyseniz bu ürünleri seçerken cilt tonunuzu mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Aksi takdirde cildinize uygun olmayan bir ürünü seçmiş olacaksınız.

 

Cilt Tipi

Hassas bir cildiniz varsa, cildinizi tahriş etmemek için minimum içerikli cilt bakım ürünleri aramak ve alkollü ve parfümlü ürünlerden kaçınmak en iyisidir. Kuru cildiniz varsa, kuru cildi bir losyondan daha iyi yatıştırabilen merhem veya krem ​​formundaki ürünlerden yararlanabilirsiniz. Yağlı cilt ise yine neme ihtiyaç duyar. Ancak gözenekleri tıkamayan yağsız ürünler için daha uygundur. Cilt bakım önerileri konusunu incelediğinizde cilt tipinizi tespit ederek buna göre bir ürün tercih etmeniz gerektiğini de göreceksiniz.

 

Cilt Problemlerinizi Belirleyin

Göz çevrenizde egzama, tekrarlayan sivilce, yaşlılık lekeleri veya kabarıklık gibi cilt problemleriniz mi var? Bu özel cilt endişelerini gideren içeriklere sahip ürünler arayın. Bunun yanı sıra cildinizde şuan akne olmasa dahi sık sık akne problemi ile karşılaşıyorsanız yani cildiniz akneye meyilliyse buna uygun ürünleri tercih etmelisiniz. Akne, lekelenme, kırışıklık gibi çeşitli cilt problemlerinizin çözümü için farklı ürünleri tercih edebilirsiniz.

 

Yaşam Tarzı Faktörleri

Cildinizin durumu, sigara içmek gibi kişisel alışkanlıklardan etkilenebilir. Aynı şekilde, aşırı güneşe maruz kalma, kuru cildin etkileriyle mücadele etmek için daha ağır bir nemlendirici gerektirebilir. Bazı ilaçlar ve hatta yaşadığınız iklim türü, cilt bakım ürünüyle ilgili düşüncelerinizi etkileyebilir. Cildinizin kusursuz bir görünüme sahip olmasını sağlamak için sigara ve alkol gibi alışkanlıklarınızdan da kurtulmanız gerektiğini unutmamalısınız.

 

Cilt Bakım Malzemeleri

Cilt bakım ürünü tercih ederken ürünlerin etiketini mutlaka okuyun. Aktif bileşenler, konsantrasyon sırasına göre listelenir, ardından aktif olmayan bileşenler gelir. Doğal içerikli cilt bakım ürünlerini hedefleyin ve cildinizi tahriş edebilecek yapay renklerden veya kokulardan kaçınmaya çalışın. Cilt bakım nemlendiricileri ve dudak balzamları, UV ışınlarına karşı bariyer görevi görecek güneş kremi içermelidir. Son olarak, son kullanma tarihi geçen cilt bakım ürünleri cilt tahrişlerine ve enfeksiyonlara yol açabilecek bakteriler içerebileceğinden, ürünleri son kullanma tarihlerine kadar kullandığınızdan emin olun.

 

Bir Cilt Bakımı Rutini Oluşturun

Cildinizi korumaya yardımcı olmak ve cilt bakım ürünlerinizin sonuçlarını en üst düzeye çıkarmak için, günlük bir cilt bakımı rutini oluşturmak ve takip etmek en iyisidir. Yaşlanma karşıtı kremler gibi bazı ürünlerin sonuçlarının ortaya çıkması birkaç haftayı bulabilir. Cilt bakım ürünlerinizden istediğiniz sonuçları göremiyorsanız veya cildiniz için en iyi cilt bakım ürünleri hakkında sorularınız varsa, cilt tipinize ve kişisel ihtiyaçlarınıza göre uygun önerilerde bulunabilecek bir dermatoloğa danışın. Bu sayede cildiniz için en uygun ürüne ulaşabilirsiniz.

 

Misedor, sizler için en uygun ürünleri sunmaktadır. Cilt bakım malzemeleri konusunda bir profesyonel arıyorsanız Misedor’un ürünlerini inceleyerek sizin için en uygun olanı tercih edebilirsiniz.

 

Bu yazımız da dikkatinizi çekebilir: Cilt Bakım Sıralaması Nasıl Olmalı?

 

 

Etiketler: Misedor
Nisan 11, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı